Kiitos!

Tulin valituksi varavaltuutetuksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.
 
Valtavan iso kiitos kaikille minua äänestäneille. Suuri kiitos myös kaikille kampanjassa auttaneille. Kaikille teille, jotka jaoitte flyereita, oikoluitte vaalikonevastauksia, annoitte rahallista tukea ja tsemppasitte matkan varrella. Ja kiitos kanssaehdokkaille, jotka inspiroitte ja teitte kampanjoinnista hauskaa.
 
 

Mitkä aluevaalit?

Ensimmäiset aluevaalit järjestetään 23.1.2022. Näissä valitaan valtuutetut hyvinvointialueille. Olen ehdolla Länsi-Uudellamaalla, johon kuuluvat Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti.

Hyvinvointialueen tehtäviin kuuluu muun muassa

  • Perusterveydenhuolto
  • Erikoissairaanhoito
  • Sosiaalihuolto
  • Lasten, nuorten ja perheiden palvelut, mukaanlukien esimerkiksi neuvola
  • Mielenterveys- ja päihdepalvelut
  • Vammaispalvelut
  • Oppilas- ja opiskelijahuolto
  • Pelastustoimi

Ajatuksiani hyvinvointialueista

Hyvinvointialueilla päätetään siitä, miten hyvin sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat tulevaisuudessa. Kuinka nopeasti pääset päivystykseen? Kuinka hyvin kouluissa saa apua esimerkiksi kuraattorilta? Ovatko neuvolapalvelut, kotihoito, sosiaalipalvelut, kriisipäivystys ja monet jokaisen elämään vaikuttavat asiat saatavilla? Tukeeko teknologia työn tekemistä?

Olen kokenut, millaista on, kun oma lapsia on pitkään sairaalassa ja tarvitsee tukea. Minulle on tärkeää, että terveys- ja sosiaalipalvelut ovat helposti saatavilla kaikissa tilanteissa, joissa niitä tarvitaan. Hoitoa ja tukea tarvitsevan lapsen perhe tarvitsee myös apua. Vanhempansa, lapsensa tai puolisonsa omaishoitaja tarvitsee myös tuekseen ammattilaisia ja mahdollisuuden levätä. Omaisten ei pitäisi joutua olemaan projektipäälliköitä kun haetaan tukia, terapioita tai selvityksiä, vaan nimenomaan omaisia.

Tulevaisuuteen vaikuttaa vahvasti väestön ikääntyminen. Ikääntyvät eivät ole yhtenäinen ryhmä, mutta on selvää, että etenkin terveyspalveluille on yhä enemmän tarvetta tulevaisuudessa. Samaan aikaan uusia teknologioita pystytään ottamaan käyttöön laajemmin ja niitä tuleekin käyttää hyväksi hyvinvointialueille siirtyvien palvelujen kehityksessä, samalla huomioiden, että kaikille niiden käyttö ei ole helppoa. Ammatissani tietoturva-asiantuntijana työskentelen tietojärjestelmien parissa ja minulle on tärkeää, että ne tukevat turvallisesti tehtävää työtä, eli tarvittavat tiedot ovat saataville niille, ja vain niille, jotka niitä tarvitsevat.

Ensimmäiset aluevaltuustot tekevät pitkälle kantavia ja merkittäviä linjauksia sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen toimivuudesta ja saatavuudesta. Tätä ei saa töpeksiä. Vaikka oma näkemykseni onkin, että 21 hyvinvointialuetta on liian monta, haluan kuitenkin, että ne toimivat hyvin. Koska toimimattomuuskaan ei ole vaihtoehto.

Aluevaalien vaalikonevastauksia

Yle

Helsingin Sanomat

Länsiväylä